Mercé Cuixart

Moguda per l’interès d’entendre com tants avions podien volar a la vegada i per una innocent motivació d’arribar a ser controladora aèria, ara fa set anys vaig decidir matricular-me en enginyeria de sistemes aeroespacials a la UPC. Durant els quatre anys d’estudi, vaig cursar assignatures molt variades, la majoria relacionades amb el món aeronàutic i espacial; però fins i tot, vaig dur a terme un treball final on vaig aplicar models matemàtics a un estudi climatològic.
Actualment, treballo en el món de la innovació i la transferència tecnològica pel sector del NewSpace a la Fundació KIMbcn, amb l’objectiu de transmetre al conjunt de la ciutadania i als òrgans de decisió el rol fonamental dels satèl·lits per millorar la vida de les persones i per transformar altres sectors econòmics.
Aquest estiu, he tingut la gran oportunitat d’assistir al curs Space Studies Program (SSP23) de la International Space University (ISU), on he viscut rodejada de grans professionals del sector a nivell global i he après que l’espai va molt més enllà de la ciència i la tecnologia.